به گزارش خبرنگار مهر، شرکت همراه همزبان ایرانیان که سال گذشته سیستم عامل تلفن همراه آندروئید فارسی موسوم به فارسیتل را به بهرهبرداری رسانده بود و این روزها با پشتیبانی شورای عالی اطلاعرسانی قصد انتشار آن را دارد هم اکنون نسخه یک برنامه بازار آندروئید را برای استفاده از برنامههای جانبی آندروئید به صورت فارسی عرضه کرده است. همزمان با عرضه نسخه شماره یک برنامه بازار، وباستور کافه بازار نیز به عنوان اولین فروشگاه اینترنتی عرضه برنامههای سیستم عامل اندروئید به صورت آنلاین به زبان فارسی راهاندازی شده است.
اما تقریبا از نیمه های سال گذشته نسخه کاملا فارسی سیستم عامل آندروئید موسوم به فارسی تل بر روی برخی گوشیهای هوشمند در بازار عرضه شد و هم اکنون نیز شرکت عرضه کننده آن برای حل دائمی مشکل دسترسی به "آندروئید مارکت" کاربران فارسیزبان آندروئید، برنامه کاملا فارسی و محلی "بازار" را عرضه کرده است.
رفع محدودیتهای اعمال شده برای کاربران ایرانی آندروئید
حسام آرمندهی مدیرعامل شرکت همراه همزبان ایرانیان در گفتگو با خبرنگار مهر از فارسی سازی "آندروئید مارکت" گوگل خبر داد که نسخه آزمایشی آن از آغاز سال در دست کاربران ایرانی آندروئید قرار گرفت و هم اکنون نیز فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
وی گفت: برنامه بازار در واقع از ابتدای عرضه فارسیتل در آذرماه سال 89 با این سیستم عامل همراه بوده که در ادامه و با گسترش فارسیتل این برنامه کمکم رنگ استقلال به خود گرفته و در نسخههای بعدی آن قابلیت کار با سیستم عاملهایی به غیر از فارسیتل به آن افزوده شده است. نسخه یک این برنامه بر روی بیش از 100 نوع مختلف تلفن همراه، تبلت و دستگاههای دیگر مجهز به سیستم عاملهای آندروئید بالاتر از نسخه 6/1 آزمایش و به خوبی اجرا شده است.
آرمندهی با بیان اینکه این برنامه با عنوان "بازار" محدودیتهای اعمال شده برای کاربران ایرانی آندروئید از سوی گوگل را از میان میبرد و برنامهای با کارایی مشابه "آندروئید مارکت گوگل" است اظهار داشت: این نرم افزار در روزهای آغازین کار خود بر روی بیش از 7 هزار دستگاه آندروئید نصب شده که امید می رود این رشد سریع باعث ایجاد فضایی جدید برای توسعه زبان فارسی و برنامههای ایرانی در این سیستم عامل محبوب شود.
وی همچنین از پشتیبانی شورای عالی اطلاعرسانی برای عرضه عمومی دستاوردهای پروژه فارسی تل و انتشار نزدیک کدهای آن خبر داد.
به گفته آرمندهی هدف راهبران این بازار تبدیل این مجموعه به سکوی اصلی توزیع و دریافت برنامههای ایرانی گوشیهای هوشمند و به تبع آن گسترش فعالیتهای برنامهنویسی در این حوزه است.
راه اندازی بازار آنلاین ایرانی آندروئید
آرمندهی با اشاره به راه اندازی وب استور بازار ایرانی آندروئید با نام "کافه بازار" به مهر گفت: از این طریق متقاضیان می توانند مجموعه برنامهها را بر روی نمایشگر کامپیوتر خود مرور کنند. همچنین کاربران میتوانند با استفاده از برنامه آندروئیدی بازار به راحتی از طریق عکسبرداری از کدهای QR موجود بر روی فروشگاه اینترنتی، گوشی خود را به صفحه مربوط به دانلود آن برنامه هدایت کنند.
وی در مورد امکانات نسخه یک بازار آنلاین ایرانی آندروئید اضافه کرد: امکان جستجو، نمایش برنامههای تازه افزوده شده به بازار، امکان تنظیم زبان بازار و توضیحات برنامههای آن بدون تغییر زبان دستگاه، اسکن کدهای QR برای کافه بازار، اسکن و تشخیص کدهای QR مارکت گوگل و یافتن برنامه مورد نظر بر روی بازار از جمله امکانات نسخه یک این برنامه است.
مدیرعامل شرکت همراه همزبان ایرانیان با بیان اینکه هرچه تعداد کاربران این سکو افزایش یابد انگیزه تولید برنامههای حرفه ای هم در میان برنامهنویسان ایرانی افزایش مییابد گفت: تا زمانی که امکان درآمدزایی برای این قشر ایجاد نشود نمیتوان انتظار دریافت خدمات حرفهای را همانند آنچه در همه جای دنیا ارائه میشود داشت.
وی اظهار امیدواری کرد که این سکو به زودی این امکان را برای برنامهنویسان ایرانی مهیا سازد و تصریح کرد: برنامههای بازار ایرانی آندروئید به طور مستقیم از مارکت گوگل دریافت میشوند تا کاربران با مشکل بدافزار و موارد مشابه مواجه نشوند و در این راستا به طور قطع امنیت حریم شخصی افراد تضمین شده که توضیحات مفصل آن در وبسایت مربوط به این برنامه درج شده است.
توسعه زبان فارسی در سیستم عامل آندروئید با "بازار"
آرمندهی با بیان اینکه در نسخه یک برنامه بازار شاهد پیشرفتهایی در رابط کاربری برنامه و اضافه شدن قابلیت هایی همچون جستجوی برنامهها و استفاده مستقیم از قابلیت برنامه QR Code خوان بودیم خاطرنشان کرد: در نسخه جدید این برنامه تعویض زبان بین فارسی و انگلیسی به برنامه اضافه شده که بدون نیاز به تغییر زبان دستگاه صورت می گیرد. البته زبان فارسی برنامه تنها در تلفنهای همراه پشتیبانی کننده از این زبان به صورت کامل قابل استفاده است.
به گفته آرمندهی برنامههای ایرانی از قبیل متروی تهران، وقت شعر، قبلهنما و اوقات شرعی در کنار گلچینی از برنامههای رایگان "مارکت گوگل" هماکنون به رایگان از بازار قابل دریافت است و تعداد دیگری برنامه کاربردی ایرانی نیز در دست آمادهسازی است.
وی گفت: به زودی با همکاری شرکت ایرانسل و بانکهای ایرانی امید می رود کسب درآمد برای برنامهنویسان ایرانی از طریق بازار آندروئید فراهم شود.
نظر شما